Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kolovoz na Klasik TV-u
U kolovozu nas na Klasik TV-u očekuje ciklus filmova ususret festivalu dokumentarnog rock filma i nastavak ciklusa filmova Ive Brešana

Kolovoz na Klasik TV-u

Foto: Klasik TV

Klasik TV se ne predaje ljetnim vrućinama već donosi izvrsne filmove domaće produkcije. U kolovozu nas očekuje ciklus filmova ususret festivalu dokumentarnog rock filma te nastavak ciklusa filmova velikog IVe Brešana.

Ciklus filmova ususret DORF-u

Ususret ovogodišnjem Festivalu dokumentarnog rock filma DORF, Klasik TV 3. i 4.8. donosi filmove s prijašnjih festivalskih izdanja.

3.8. u 23:20h na programu su Maske, film srpske redateljice Brankice Drašković koji je 2015. godine osvojio prvu nagradu Klasik TV-a i DORF-a za razvoj scenarija.

4.8. u 23:40h prikazuje se film Oči u magli, o Zdenku Franjiću , osnivaču nezavisne diskografske kuće "Slušaj Najglasnije!".

Ciklus filmova Ive Brešana

Klasik TV od 10.7., ponedjeljkom u 20:05h, donosi filmove Ive Brešana, hrvatskog dramskog pisca i scenarista. Bio je jedan od najplodnijih i najizvođenijih hrvatskih dramatičara europskog ranga i pisac filmskih scenarija za nagrađivane hrvatske filmove.

Proslavila ga je drama Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja, napisana 1965. ali je premijerno izvedena tek 6 godina kasnije, 1971., radi ismijavanja manjkavosti komunističkog totalitarističkog režima. Za Predstavu je nagrađen 1972. godine Sterijinom i Gavellinom nagradom. Njegove drame izvođene su u gotovo svim kazalištima ondašnjih kulturnih centara. Osim književnosti, pisao je i i filmske scenarije – isprva s Krstom Papićem, zatim za Veljka Bulajića, a potom za svog sina Vinka Brešana, redatelja.

U sklopu ciklusa na Klasik TV-u u kolovozu će se prikazati:

7.8. u 20:05h – Obećana zemlja, drama
14.8. u 20:05h – Kako je počeo rat na mom otoku, komedija

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala