Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Hrvatski ljubitelji SF-a protiv repriza uvijek istih SF serija
Izbor vrhunskih SF serija je ogroman, no veliki dio njih nikada nije imao prilike doći do naših malih ekrana

Hrvatski ljubitelji SF-a protiv repriza uvijek istih SF serija

Prije nekoliko dana na Prvom programu Hrvatske televizije započelo je repriziranje znanstveno fantastične serije Zvjezdane Staze: Voyager, na radost velikog dijela poklonika SF-a kojima je ta serija predstavljala prvi susret sa omiljenim žanrom. No prosječan, manje upućen gledatelj mogao bi pomisliti kako se navedena serija po tko zna koji put reprizira zbog malenog izbora kvalitetnih serijala, dok je u stvarnosti potpuno suprotno.

Izbor vrhunskih (i kultnih) SF serija zbilja je ogroman, a veliki dio njih nikada nije imao prilike doći do naših malih ekrana. Tu konkretno mislimo na sjajne Stargate SG-1 i Stargate: Atlantis - spin off serijale filmskog hita iz 1994., neponovljivi kultni Farscape, seriju koju kritika već godinama diže na pijedestal kao primjer vrhunske znanstvene fantastike, te Star Trek: Enterprise, posljednju TV inkarnaciju Zvjezdanih staza koja je na nacionalnoj televiziji doduše prikazivana, ali vrlo neredovito i u sramotnim terminima, a nerijetko je bila i gurnuta na HRT Plus, program koji je dostupan jako malenom postotku gledatelja.


Stoga su hrvatski ljubitelji znastvene fantastike okupljeni oko najvećeg hrvatskog SF webringa - SF Centra i Udruge ljubitelja Zvjezdanih Staza - USS Croatie, odlučili pokrenuti akciju za otkup i prikazivanje novih SF serija nakon što bude dovršeno emitiranje Voyagera početkom iduće godine. Pritom su predložili otkup hit SF serija Stargate SG-1 i Stargate: Atlantis, ali i reprizu Star Trek: Enterprisea. Osim toga, predložen je i otkup remasterirane Originalne Star Trek serije (TOS), koja je nedavno digitalno dorađena i nadopunjena novim vizualnim efektima, kao i SF serija Farscape i Babylon 5.

Cilj ove akcije je iznova pokazati koliki interes za žanr znanstvene fantastike još uvijek postoji među hrvatskom TV publikom, pubikom čiji dio itekako žali što nema priliku uživati u kultnim serijama kao što su Stargate, Farscape i Enterprise, ali i remasterirana Originalna Star Trek serija (TOS). Stoga se pozivaju svi ljubitelji SF-a da daju svoj doprinos u oživotvorenju ove akcije.

A svoj doprinos moguće je dati na slijedeće načine:
1. Glasanjem u online peticiji koja će biti upućena na adresu HRT-a
2. Slanjem mailova na adrese pri HRT-u: [email protected] i [email protected]
3. Postanjem na HRT Forumu ( http://forum.hrt.hr/viewtopic.php?t=12305 i http://forum.hrt.hr/viewtopic.php?t=7060 )
4. Učlanjenjem u Facebook grupu  posvećenu akciji i obavještavanjem vaših prijatelja na Facebooku o dotičnoj.
5. Otvaranjem tema na forume koje gledatelji posjećuju
6. Stavljanjem obavijesti o akciji na web stranice u vlasništvu gledatelja
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala